Oefeningen En Revalidatie Whiplash - Behandeling Whiplash

Published Jun 09, 21
6 min read

Rug & GezondheidscentrumZo begint de massage met een lokaal gebed uit de Hawaiiaanse traditie. Tijdens de massage kan het lichaam alle zorgen en gedachten laten varen die eventuele stress en spanningen opleveren. De Lomi Lomi-massage geeft je een bijzondere en ongebruikelijke ervaring. Het is bijvoorbeeld niet raar dat de masseur begint te neuriën tijdens het masseren - Chiropractor Rotterdam.

Vochtophopingen verminderen en de doorbloeding verbetert. Lymfedrainage is ontwikkeld in de jaren dertig van de vorige eeuw door Emil en Estrid Vodder. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze massagevorm erg populair in Frankrijk, toen ze merkten dat verschillende soldaten kampte met gezwollen lymfeklieren en vochtophopingen. Tegenwoordig is er geen duidelijke indicatie voor de gezondheidsvoordelen op de lange termijn van een lymfemassage.

Chiropractor Rotterdam

Masseren RotterdamPijn In Je Knie? Chiropractie Helpt

De duur van de massage hangt voornamelijk af van de staat van de lymfeklieren en de hoeveelheid en plek van het oedeem. Lymfemassages worden voornamelijk gebruikt om vochtophopingen te verminderen Lymfemassages zijn een goede optie wanneer je de afvoer van afvalstoffen en lymfe van je lichaam wilt verbeteren 15. Klankmassage Een klankmassage is een akoestisch belevenis! Je wordt letterlijk aangeraakt door geluid, waardoor deze massagevorm een effectieve manier is om te ontspannen.

Omdat klank het oorspronkelijke vertrouwen van de mens aanspreekt, kan je enorm snel diepe ontspanning bereiken. De massagevorm is ontwikkeld door Peter Hess vanuit zijn klankervaringen in Nepal En Tibet. Na jarenlang onderzoeken en experimenteren, heeft hij al zijn kennis gecombineerd en de massage aangepast aan de behoefte van de mensen in de Westerse wereld.

Wat Is Het Verschil Tussen Chiropractie En Fysiotherapie

Een klankmassage is een massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van klankschalen die op het lichaam worden geplaatst De massagevorm is een goede manier om een diepe staat van ontspanning te ervaren 16. Reflexologie De reflexologie, ook wel of genoemd, is een massagesoort die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten - Massage Rotterdam.

Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit China. Bij reflexologie wordt er druk uitgeoefend op de verschillende reflexpunten op de handen en voeten. Men spreekt vaak van voetreflexologie, omdat de voeten gevoeliger zijn dan de handen en doordat de reflexpunten lastiger te vinden zijn op de handen. Door de massage worden blokkades weggehaald, wat het zelfherstel van het lichaam bevordert.

Wat Is Het Verschil Tussen Chiropractie En Fysiotherapie

Reflexologie gaat er vanuit dat alle lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten en de handen Reflexologie helpt om blokkades in het lichaam op te heffen en bevordert zo het zelfherstel van het lichaam 17. Reiki De letterlijke vertaling van reiki is 'universele levensenergie'. Fysio Rotterdam. Deze energie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft.

Als cliënt zit of lig je met je ogen gesloten tijdens de behandeling. Via de handen van de therapeut krijgt je lichaam en geest energie uit het universum. Met die energie kan je lichaam weer in balans komen (Yules Masseert). Een reikibehandeling heeft voordelen op elk gebied van je gezondheid: - Reiki helpt met het verminderen van pijn en het activeren van je immuunsysteem - Reiki helpt je met ontspannen en het opheffen van blokkades - Reiki helpt je met het verminderen van stress, het loslaten van negatieve denkpatronen en het ontwikkelen van je talenten Een reikibehandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling.

390 Ideeen Over Chiropractie

Een behandeling kan tussen de 60 en 90 minuten duren en wordt het liefst een aantal keer herhaald. Een reikibehandeling is een ontspannende behandeling die focust op universele levensenergie De massagevorm heeft voordelen voor elk gebied van je gezondheid (lichamelijke staat, emotionele staat en mentale staat) 18. Shiatsu Shiatsu is een Japanse massagetechniek voor preventieve gezondheidszorg die vitaliteit bevordert en vermoeidheid bestrijdt door druk toe te passen op specifieke punten van het lichaam.

De letterlijke vertaling van shiatsu is 'vinger' en 'druk'. Shiatsu is op veel punten vergelijkbaar met acupunctuur, alleen worden de acupunctuurpunten niet met naalden maar door aanraking of druk met vingers, handen, voeten of ellebogen van de therapeut behandeld. Shiatsu is een , wat inhoudt dat lichaam en geest als één geheel worden gezien.

Neurologische Hamers Oftewel Chiropractic Activator

Deze massage biedt een ontspannende massage voor de nek, schouders, rug en eventueel armen en handen. De massage kan ook op de grond, op een mat of op een massagetafel worden uitgevoerd. Shiatsu is een massagesoort die op veel punten gelijk is met acupunctuur, maar dan zonder naaldjes Shiatsu is welbekend om de stoelmassages, maar kan ook op een mat op de grond of op een massagetafel worden uitgevoerd 19.

is de mannelijke kant van de energie en beheerst de bovenste drie chakra's. is de vrouwelijke kant van de energie en beheerst de onderste drie chakra's. Wanneer er onbalans is in het lichaam, kan er energie worden afgevoerd of worden toegevoegd naar bepaalde delen van het lichaam. De Sweda-massage is volledig gericht op het opheffen van deze onbalans in het lichaam.

Chiropractor Rotterdam

Sweda is meer dan enkel een massagesoort, het is de verzamelnaam van alle Tibetaanse technieken die het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleren. De Sweda-massage is geen preventieve geneeswijze: de massage kan alleen plaatsvinden wanneer het lichaam niet in balans is Sweda is meer dan enkel een massage. Na een behandeling kunnen tips voor yoga, zelfmassage, voeding of meditatie meegegeven worden 20.

In een tantrische massage wordt het hele lichaam gemasseerd en mogen erogene zones ook worden aangeraakt. Het is een energetische massage waarbij ook seksuele energie vrij hoort te komen. Tijdens een tantramassage zijn zowel de gever als de ontvanger volledig aanwezig en ligt de focus op liefdevolle aanrakingen. Tijdens de massage is techniek minder van belang, het gaat er meer om wat op dat moment gepast is en wat nodig is.

Wat Is Het Verschil Tussen Chiropractie En Fysiotherapie

Deep Tissue Massage De Juiste Keus Voor Jou?Voor Een Massage Die Persoonlijk Is Afgestemd Op Jouw Wensen

Wil je een tantrische massage ondergaan? Maak vooraf duidelijke afspraken over mentale en fysieke grenzen. Een tantrische massage is een energetische massage waarbij ook de seksuele energie aandacht krijgt (Massage). Echter is het géén erotische massage! Bij tantrische massages speelt techniek een minder belangrijke rol, het gaat veel meer over wat op dat moment gepast is 21.

Volgens de Chinezen is deze massagevorm het antwoord op geblokkeerde energiebanen. Het is een 4000 jaar oude massagesoort en is de voorloper van shiatsumassage. De letterlijke vertaling van Tui Na is 'duw en grijp'. Tui Na is een behoorlijk stevige massage, de masseur gaat op zoek naar geblokkeerde acupunctuurpunten en dat kan je op sommige momenten goed voelen met een beetje pijn. Fysiotherapeut Rotterdam.

Wat Is Het Verschil Tussen Fysiotherapie En Chiropractie?

Cranciosacraaltherapie is een combinatie van technieken uit de osteopathie en chiropractie. Craniosacraaltherapie heeft veel voordelen, waaronder: Verlichting van chronische pijn Gaat hoofdpijn en migraine tegen Verminderd chronische vermoeidheid Verminderd stress Biedt hulp bij trauma's Een behandeling is bedoeld om je lichaam en geest te doen ontspannen. Tijdens de behandeling richt de therapeut zich niet alleen op het craniosacraalsysteem, maar ook op alle andere structuren in het lichaam die via het bindweefsel met elkaar verbonden zijn.

Craniosacraaltherapie is een goede optie voor mensen met een trauma Craniosacraaltherapie maakt gebruik van de zenuwen in het craniosacraalsyteem om via zenuwsignalen spanningen in de rest van het lichaam te verminderen 23. Chiropractor Rotterdam. Triggerpointmassage Triggerpoints staan in de volksmond ook wel bekend als spierknopen. Door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof in de spieren ontstaan gevoelige plekken.

Navigation

Home

Latest Posts

Aan Huis Behandeling -

Published Sep 16, 22
10 min read

De Praktijk - Chiropractie

Published Aug 23, 22
10 min read

Studiepakket Energetisch Therapeut

Published Jun 02, 22
6 min read